Επικαιροτητα

Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη Συρία σύμφωνα με το Bloomberg – Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο (LIVE)

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Bloomberg πως τουρκικά στραυτεύματα ξεκίνησαν την τουρκική εισβολή στα βορειανατολικά εδάφη της Συρίας με σκοπό να απωθήσουν τους Κούρδους μαχητές. 

Μικρή προωθημένη ομάδα τουρκικών δυνάμεων μπήκε νωρίς το πρωί από δύο σημεία στη Συρία, κοντά στις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν με σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος.

Τα τουρκικά στρατεύματα έχουν ξεκινήσει να διασχίζουν τη βορειοανατολική Συρία προκειμένου να αναγκάσουν να υποχωρήσουν οι Κούρδοι μαχητές που ελέγχουν την περιοχή στα σύνορα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο.

Μια προωθημένη ομάδα από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθε στη Συρία νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε δύο σημεία, κατά μήκος των συνόρων, κοντά στις συριακές πόλεις Tal Abyad και Ras al-Ayn, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ευρύτερη επίθεση, όπως δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια από την κουρδική πλευρά.

bloo

Ωστόσο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και ο ανταποκριτής του στην Τουρκία έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα του Bloomberg.