Επικαιροτητα

Βίντεο: Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο γραφείο της Κεραμέως

Το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας στο Χαλάνδρι βανδάλισαν πριν από λίγο μέλη του Ρουβίκωνα

Μέλη της «Φοιτητικής Ομάδας» του Ρουβίκωνα βανδάλισαν πριν από λίγο με μπογιές το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι. Στο βίντεο που ανήρτησαν οι νεαροί εμφανίζονται να αναγράφουν συνθήματα στους τοίχους έξω από το γραφείο της υπουργού και ακολούθως πετούν μαύρη μπογιά στην πόρτα του γραφείου. 

«Θρασύδειλους» και «τραμπούκους» χαρακτηρίζει χωρίς να αναφέρεται στον Ρουβίκωνα, όλους όσοι επιτέθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (8/11) στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού παρά τω προσθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, έχει ως ακολούθως: 

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων. Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια».

Η κα Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες.»

Source:protothema