Επικαιροτητα

Πρώην διαρρήκτης αποκαλύπτει στο D2D: Έτσι μαρκάρουμε τα σπίτια-στόχους – Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Τα μυστικά του…επαγγέλματος αποκαλύπτει πρώην διαρρήκτης, σε μια περίοδο όπου οι διαρρήξεις  σπιτιών αλλά και καταστημάτων βρίσκονται σε έξαρση. Τους θερινούς μήνες μάλιστα, που οι ένοικοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους μακριά από την πόλη, δεν είναι λίγα τα σπίτια που δέχονται απρόσμενες «επισκέψεις» με αποτέλεσμα την αφαίρεση πολύτιμων αντικειμένων.

Ο μετανοημένος πρώην κατάδικος για διάρρηξη, αφού άφησε πίσω του αυτή τη σκοτεινή περίοδο της ζωής του, προειδοποίει τους πολίτες για ύποπτα σημάδια που πρέπει να προσέχουν και συμβουλεύει για την καλύτερη ασφάλεια τους:

«Το μυστικό δεν είναι να γίνει φρούριο το σπίτι με 100 συναγερμούς, αλλά να γίνει τόσο ενοχλητικά δυσπρόσιτο που δεν θα αξίζει τον κόπο για τον διαρρήκτη να ρισκάρει να το “ανοίξει”. Ο έξυπνος εξωτερικός φωτισμός με ανιχνευτές κίνησης είναι ένας καλός τρόπος να αποθαρρύνεις τους επίδοξους διαρρήκτες. Κανείς δεν θέλει το φως πάνω του όταν πάει να “μπει” σε σπίτι. Οι σκύλοι-φύλακες επίσης εκνευρίζουν τους ληστές αφού είναι εντελώς απρόβλεπτοι και μπορούν να ξεσηκώσουν τη γειτονιά».

«Οι κλειδαριές όσο περνάνε τα χρόνια, είναι πιο εύκολο να παραβιαστούν. Μια αναβάθμιση σε νέου είδους κλειδιού και τεχνολογίας κλειδαριών δυσχεραίνει το έργο της διάρρηξης ».

«Η ρουτίνα κάνει εύκολη την πρόβλεψη των διαρρηκτών για τις ώρες που λείπετε από το σπίτι. Οι χρονοδιακόπτες ρεύματος που ανοιγοκλείνουν τα φώτα -και συσκευές όπως ράδιο και τηλεόραση- σε τυχαίες ώρες, μπερδεύουν τους επίδοξους εισβολείς».

«Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαρρήκτες αφήνουν σύμβολα στα κουδούνια των σπιτιών για να προειδοποιήσουν “συναδέλφους” αφού όπως λέει ο λαός “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”. Προσέξτε τα παρακάτω σύμβολα για να είστε υποψιασμένοι εάν τυχόν τα δείτε χαραγμένα στους εξωτερικούς χώρους της οικίας» :

«Τέλος, προσπαθήστε να μην δίνετε συνεχώς το στίγμα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το που βρίσκεστε. Η νέα γενιά διαρρηκτών δυστυχώς εκμεταλλεύεται αυτή την υπερπροβολή και μπορεί να μάθει εάν λείπετε διακοπές, κάνοντας πιο εύκολη την απόφαση τους να προχωρήσουν στην εγκληματική τους δράση».

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *