Ληστεία με «άρωμα» τρομοκρατίας στο ΑΧΕΠΑ

Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Δύο άτομα, τα οποία σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ήταν υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική μπήκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ντυμένοι γιατροί.

Δύο άτομα ακινητοποίησαν υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ. Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν τα χρήματα από το ΑΤΜ και κινούμενοι εντός του νοσοκομείου έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ προκειμένου να τραπούν σε φυγή.

Αμέσως μετά συνελήφθησαν και αυτή την στιγμή διεξάγονται έρευνες στα σπίτια τους.

Το αμαρτωλό παρελθόν και οι «ληστές με τα μαύρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr και οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν ηλικίας 35 ετών (ο Σακκάς) και 41 ετών (ο Δημητράκης), έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την αντιτρομοκρατική για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο Σακκάς, είχε απασχολήσει για την γιάφκα στη Νέα Σμύρνη το 2010. Τότε είχε συλληφθεί με άλλους να έχουν όπλα στην κατοχή τους. Μάλιστα, είχε κάνει πολυήμερη απεργία πείνας για να αποφυλακιστεί, καθώς όπως υποστήριζε ήταν προφυλακισμένος για περισσότερους από 30 μήνες ξεπερνώντας το ανώτατο όριο που ορίζει ο νόμος.

Ο Δημητράκης είχε συλληφθεί για συμμετοχή του στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα». Τον έπιασαν μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πανεπιστημίου. Είχε προηγηθεί ληστεία τράπεζας στη Σόλωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μαζί τους έχει συλληφθεί και μία 39χρονη Ελληνίδα, η οποία είναι γνωστή στον αντιεξουσιαστικό χώρο στη Θεσσαλονίκη.

 

Source:thetoc