Επικαιροτητα

Γκάφα ολκής από ιδιωτικό κολλέγιο !

Έξαλλοι οι γονείς των μαθητών καταφεύγουν σε ακύρωση εξετάσεων!

Το εν λόγω κολέγιο  δίδει σε μαθητές του μέσω σπουδών τους το Διεθνές Απολυτήριο Μπακαλορεά (International Baccalaureate) με το οποίο οι μαθητές αναλόγως του βαθμού αποφοίτησης τους εισάγονται σε Πανεπιστήμια της αλλοδαπής και ειδικότερα της Αγγλίας.

Το θέμα που προέκυψε είναι ότι ενώ οι μαθητές της Α ταξης του Διεθνούς απολυτηρίου δίδουν τονΙούνιοεξετάσεις, τους υποχρεώνουν να τις επαναλάβουν και τον Σεπτέμβριο με το σκεπτικό της διόρθωσης της βαθμολογίας τους.

Το πρόβλημα που προέκυψε και ξεσήκωσε μαθητές και γονείς είναι ότι εαν κάποιος δεν θέλει να συμμετέχει στις εξετάσεις Σεπτεμβρίου, λόγω του ότι έχει γράψει καλά, δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα λόγω του ότι αυτό είναι υποχρεωτικό. Έτσι λοιπόν  αυτοί που έχουν γράψει ικανοποιητικά η άριστα να κινδυνεύουν να μειωθεί η βαθμολογία τους λόγω της υποχρεωτικής εξεταστικής!

Αυτό που είναι τραβηγμένο είναι το υποχρεωτικό αυτής της παράλογης κατάστασης, διότι εάν ένα παιδί έχει πάει καλά η σχετικά καλά και δεν θέλει να διορθώσει τον βαθμό του για πιο λόγο να ξανά-υποστεί την βάσανο των εξετάσεων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ;
Αναμένονται εξελίξεις κ θα σας κρατάμε ενήμερους .