Επικαιροτητα

Εργασιακό Bullying : Καταγγελίες για ψυχολογικό πόλεμο από προσωπικό τράπεζας, ενόψει αξιολόγησης και προαγωγών

Φαίνεται ότι το bullying δεν περιορίζεται δυστυχώς μόνο στις σχολικές αίθουσες αλλά η πρακτική του εφαρμόζεται και σε μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα!

 Καταγγελίες για ψυχολογική πίεση και εκβιασμό ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από προσωπικό γνωστού πιστωτικού ιδρύματος, το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς αναδιάρθρωσης των τμημάτων και αξιολόγησης των υπαλλήλων της. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι υπάλληλοι που προαλείφονται για διοικητικές θέσεις, δέχονται ψυχολογικό πόλεμο από συνάδελφους τους, οι οποίοι στοχεύουν στην πρόκληση του αισθήματος ανεπάρκειας και αδυναμίας με σκοπό να επωφεληθούν οι ίδιοι και να βελτιώσουν τις πιθανότητες για προαγωγή τους.

 Οι υπάλληλοι, επίσης, ισχυρίζονται ότι το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων είναι αρνητικό και όσο πλησιάζουν οι κρίσεις και οι αξιολογήσεις για τις επικείμενες προαγωγές, ο έντονος ανταγωνισμός προκαλεί ακόμα και την περιθωριοποίηση και απομόνωση για συγκεκριμένους εργαζομένους εντός του περιβάλλοντος εργασίας.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι τράπεζες αυτή τη περίοδο υπό την πίεση της ασθενικής κερδοφορίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης και μείωσης του προσωπικού, παρά ταύτα οι καταγγελίες για bullying δεν συνάδουν με την σοβαρότητα και το κύρος μιας  επιχείρησης, πόσο μάλλον με ένα κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα.   

Το ρεπορτάζ του d2d θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και εφόσον διαπιστωθεί η εγκυρότητα και η επαναληπτικότητα της καταγγελίας οφείλει να ενημερώσει την διοίκηση του τραπεζικού ιδρύματος για τα φαινόμενα bullying (mobbing) .  

Tι είναι το εργασιακό bullying- mobbing; Το φαινόμενο είναι πολύ πιο συχνό από όσο νομίζετε!

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, ως εργασιακή παρενόχληση ορίζεται «η επαναλαμβανόμενη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά προς έναν εργαζόμενο ή ομάδα εργαζομένων που προκαλεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά του. Η παρενόχληση ενέχει συχνά το στοιχείο της αθέμιτης χρήσης ή κατάχρησης εξουσίας από την οποία τα θύματα ενδέχεται να αδυνατούν να προστατευτούν».

Το αξιοσημείωτο είναι πως η άσκηση της συγκεκριμένης τακτικής δεν απορρέει από κάποια σύγκρουση συμφερόντων αλλά έχει μοναδικό στόχο την απαξίωση και τον εξευτελισμό του συναδέλφου, έτσι ώστε να αναδειχθεί η εξουσία του θύτη.

Η εργασιακή παρενόχληση μπορεί να έχει είτε λεκτική είτε μη λεκτική μορφή και να περιλαμβάνει βίαιη φυσική ή ψυχολογική συμπεριφορά.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να πάρει τις εξής μορφές: Διαβάστε εδώ την συνέχεια