Επικαιροτητα

Αυτή είναι η «λησταρχίνα» με τη μαντίλα

Με κλοπές και ληστείες σε Αττική, Πάτρα, Λαμία και Χαλκιδική, η «λησταρχίνα» με την μαντίλα, γράφει τη δική της σελίδα στην ιστορία της εγκληματικότητας που απασχολεί και αναζητούν οι Αρχές. Η παραβατική δράση της «μυστηριώδους» γυναίκας, που εμφανίζεται ως αλλοδαπή στα υποψήφια θύματά της, ξεκίνησε να απασχολεί την αστυνομία, τον Αύγουστο του 2017. Ήταν τότε που ξεκίνησαν οι μηνύσεις και οι αναφορές στην αστυνομία, μετά από σειρά κλοπών με διάφορα προσχήματα σε Πειραιά, Κορυδαλλό, Ίλιον, Περιστέρι και  Φάληρο.

Μαρτυρίες θυμάτων της μάλιστα, ήθελαν τη «λησταρχίνα» με τη μαντίλα, να τους ληστεύει με την απειλή πιστολιού. Η γυναίκα είναι ηλικίας 30-35 ετών, συνήθως παριστάνει την πρόσφυγα από τη Συρία και φροντίζει να μπαίνει στα καταστήματα που έχει σκοπό να κλέψει, φορώντας πάντα γυαλιά ηλίου στα μάτια και μαντίλα στο κεφάλι, προκειμένου να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και να προκαλεί σύγχυση στα υποψήφια θύματά της.

Η γυναίκα φροντίζει να χρησιμοποιεί διαφορετικούς τρόπους εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών. Σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως σε φαρμακεία, προσποιείται πως χρήζει άμεσης βοήθειας, υποστηρίζοντας πως αισθάνεται κάποιον δυνατό πόνο σε κάποιο σημείο του σώματός της και προσπαθεί να περάσει από τον πάγκο που βρίσκεται το ταμείο, δήθεν πως πρέπει να την ελέγξει φαρμακοποιός. Όταν καταφέρει να πετύχει τον σκοπό της, τότε αποσπά την προσοχή του επαγγελματία και αφαιρεί κινητά, τσάντες και χρήματα. Όπως δηλώνει ένα από τα θύματά της, η Μαρία Αλεξίου, που διατηρεί φαρμακείο στο Βύρωνα, «Μου είπε ότι έχει φοβερούς πόνους σε κάποιο σημείο του σώματός της. Την έβαλα στο πίσω μέρος του φαρμακείου. Την έβαλα στο πίσω μέρος του φαρμακείου και εκεί μου άρπαξε τη τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό».

Το απίστευτο δε, είναι πως η θρασύτατη «λησταρχίνα» πλήρωσε το φάρμακο που προμηθεύτηκε από το φαρμακείο και με περίσσιο θράσος, άφησε … πουρμπουάρ στη γυναίκα της οποίας έκλεψε το τσαντάκι, 50 λεπτά του ευρώ!

Αυτή ήταν μόνο μια από την πληθώρα τρόπων που εφαρμόζει για να εξαπατά τα υποψήφια θύματά της, που φροντίζει να είναι γυναίκες στην πλειοψηφία τους.

Σε μια άλλη περίπτωση η απατεώνισσα με την μαντίλα, που φροντίζει να μιλάει σπαστά ελληνικά για να αποπροσανατολίζει όσους συνομιλούν μαζί της, εκμεταλλεύτηκε τον αυξημένο φόρτο εργασίας μιας ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου στον Κορυδαλλό.

Η δράστρια μπήκε στο κομμωτήριο, που βρίσκεται στην οδό Παπαδιαμάντη, και αρχικά ζήτησε να αγοράσει μια μάσκα μαλλιών αξίας 19 ευρώ. Μάλιστα, πλήρωσε με χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Όταν η ιδιοκτήτρια άνοιξε την ταμειακή μηχανή, η απατεώνισσα προσπάθησε με διάφορες προφάσεις να φτάσει κοντά στο χώρο που βρισκόταν η ιδιοκτήτρια.

Σε πρώτη φάση ζήτησε, σε σπαστά ελληνικά, να κλείσει, δήθεν, ραντεβού για τη μητέρα της. Μάλιστα, για να γίνει ακόμη πιο πειστική εμφάνισε μια σελίδα μεγέθους Α4 στην οποία είχε γράψει σε ξένη γλώσσα, το ραντεβού για τη βαφή της μητέρας της. Το συγκεκριμένο χαρτί, το άπλωσε πάνω από το συρτάρι της ταμειακής, ενώ παράλληλα ζητούσε επιτακτικά να κλείσει το ραντεβού.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης προσπαθούσε να την απομακρύνει ευγενικά πάνω από το ταμείο, αλλά εκείνη συνέχισε να απαιτεί να κλείσει ραντεβού, πάντα έχοντας τη σελίδα πάνω από την ταμειακή. Στην συνέχεια έδωσε και προκαταβολή για να κλείσει ραντεβού για μανικιούρ.

Η επιμονή της διήρκεσε 15 λεπτά με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να έχει αφήσει τους υπόλοιπους πελάτες στην αναμονή. Τελικώς, της επέστρεψε την προκαταβολή και της ζήτησε να βγει από το κατάστημα.

Λίγα λεπτά αργότερα η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης επανέφερε στο μυαλό της την εικόνα της γυναίκας με το χαρτί Α4 πάνω από το γραφείο της. Πηγαίνοντας προς το ταμείο, διαπίστωσε πως οι εισπράξεις είχαν κάνει «φτερά».

Από την έως τώρα δράση της «λησταρχίνας» με τη μαντίλα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων της, με τους αστυνομικούς να εμφανίζονται σίγουροι πως μετά την γνωστοποίηση των μεθόδων της, θα εφαρμόζει νέες τακτικές εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Source:newpost